INFOdoradca Informacje o zawodach

INFOdoradca+ Informacje o zawodach

to materiały zawierające przede wszystkim: opis zawodu, opis kompetencji zawodowych, odniesienie do sytuacji zawodu na rynku pracy i możliwości doskonalenia zawodowego, a także możliwości zatrudnienia osób niepełnosprawnych w zawodzie.

Opisy zawodów powstały w ramach projektu „Rozwijanie, uzupełnienie i aktualizacja informacji o zawodach oraz jej upowszechnienie za pomocą nowoczesnych narzędzi komunikacji – INFODORADCA+". Projekt był współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój, Oś priorytetowa II Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji, Działanie 2.4 Modernizacja publicznych i niepublicznych służb zatrudnienia oraz lepsze dostosowanie ich do potrzeb rynku pracy.

Więcej informacji o projekcie na stronie.

Lista 1000 zawodów opisywanych w projekcie INFODORADCA+

INFOdoradca+ Informacje o zawodach


Zaznacz, który zbiór informacji o zawodzie potrzebujesz:

Licznik odwiedzin 19627

InfoDoradca+

Powrót

Technik technologii żywności – przetwórstwo rybne

Kod: 314414

1. Dane identyfikacyjne zawodu

1.1. Nazwa i kod zawodu (wg Klasyfikacji zawodów i specjalności)

Technik technologii żywności – przetwórstwo rybne 314414

1.2. Nazwy zwyczajowe zawodu

  • Laborant artykułów rybnych.
  • Przetwórca ryb.
  • Technik przedsiębiorstwa produkcyjnego przetwórstwa rybnego.
  • Technik przedsiębiorstwa rybackiego.
  • Technik przetwórstwa ryb.
  • Technik przetwórstwa ryb, mięczaków i skorupiaków.
  • Technik technolog przedsiębiorstwa produkcyjnego mączki rybnej.
  • Technik technolog przetwórstwa rybnego.
  • Technolog przetwórstwa rybnego.
  • Technolog.